De George Clooney van Stiens..

De George Clooney van Stiens..

Wisten jullie dat in ons mooie Stiens een shantykoor huisvest? Het betreft Shantykoor Bluswater. Ook de mooie ex langebaanschaatster Mayon Kuipers komt uit Stiens. Toch maar twee feitjes die u een minuut geleden nog niet wist.

 

Maar niet alleen Mayon is een Stienser persoonlijkheid. Hier woont een man die eruitziet alsof hij net uit een Hollywoodfilm is gestapt. Met zijn perfect gestylde, antracietkleurige haar en een glimlach waar zelfs George Clooney jaloers op zou zijn, is hij onbewust dé charmeur van het dorp. Maar niet alleen is hij een dorpsicoon vanwege zijn looks. Ook is hij een legendarische voetballer. Jarenlang heerste hij als clubtopscorer bij Ouwe Syl, maar sinds een dik jaar schittert hij in het zwarte tenue van SC Stiens 4, zijn nieuwe thuisbasis. We hebben het over Peter Wassenaar..

Peter is niet zomaar een speler. Hij is het hart van het team. Als aanvallende middenvelder zweeft hij over het veld alsof de zwaartekracht geen vat op hem heeft. Zijn scherpe passes, vloeiende bewegingen en dodelijke schoten zorgen ervoor dat hij bij tegenstanders steevast angstzweet op het voorhoofd bezorgt. Daarbij komt dat Peter energie voor elf heeft en onuitputtelijk lijkt. Of het nu de 5e of de 85e minuut is, hij dartelt over het veld alsof het zijn eerste stap in het gras is. Volg hem ook vooral op Strava.. En met die antracietkleurige haren die altijd perfect in model zitten (dankzij Evelien, daarover later meer), ziet hij er ook nog eens uit alsof hij zó uit het magazine ‘Life After Football’ is gestapt.

Hoewel Peter op het veld als een God lijkt te bewegen, is er één persoon die hem écht onder controle heeft, en dat is zijn vrouw Evelien. Ze is dé kapster van Stiens, en dat is te zien. Én het is bekend dat Peter haar favoriete ‘klant’ is. Ze heeft een volle agenda en is altijd in de weer om de dorpsbewoners hun perfecte kapsel te geven. Peter is als het ware haar wandelende reclame. Zijn glanzende antracietkleurige haardos is het resultaat van Eveliens magische handen, en dat vertelt hij iedereen die het maar horen wil.

Naast Evelien heeft Peter nóg drie oogappeltjes; Femke, Julian en Ninthe. Femke heeft de organisatietalenten van haar moeder geërfd. Ze houdt het gezin in toom en zorgt ervoor dat papa nooit te laat komt voor zijn wedstrijden. Julian is net als zijn vader een voetbaltalent in wording. Ook hij wil spelen bij ‘Ut Vierde’. ‘Dan kan papa de bal naar mij passsen en scoor ik..’ zegt hij vaak met een trotse blik. Ninthe is een vrolijke spring-in-‘t-veld die iedereen in het gezin aan het lachen maakt met haar grappige opmerkingen en vrolijke dansjes. Zijn gezin vormt een nóg beter team dan waar Peter in voetbalt, moet u nagaan..

 

 

Of hij nu met een beslissende pass een wedstrijd voor ‘Ut Vierde’ wint of thuis met zijn kinderen speelt, Peter blijft Peter. Hij is niet alleen de voetballer met de fluwelen voeten, maar ook de man met het hart van goud. De man die op het veld in de schijnwerpers staat is dezelfde man die de tassen draagt voor zijn drie kinderen en Evelien een welverdiende knuffel geeft na een lange dag. De man die zich met hart en ziel inzet voor degenen om hem heen. Niet omdat het moet. Nee. Maar omdat het vanzelfsprekend is.

En wanneer hij op een zonnige zaterdagmiddag het veld betreedt, met zijn antracietkleurige lokken perfect in model en zijn scherpe blik gericht op de goal, weten we allemaal; Dit wordt Ocean’s Fourteen..

Dus vergeet voor nu weer even Shantykoor Bluswater en Mayon Kuipers.. Peter Wassenaar, onze eigen George Clooney. Who else?

 

Ps. Peter verdient meer Kudo’s dan dat hij nu al krijgt; https://www.strava.com/athletes/86212629?oq=peter%20wass

 

 

DT

Categorieën: